Tvarohový koláč

Tvarohový koláč s makom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

24
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie a naň rukou alebo malým valčekom cesto roztlačíme. Použila som plech 30x30 cm.
  3. Na plnku môžme použiť jemný tvaroh, ja som použila na polovicu s hrudkovým. Mletý mak, tvaroh, vanilkový cukor, mlieko a Zlatý klas zmiešame.
  4. Vajcia vyšľaháme, pridáme práškový cukor, zašľaháme. Primiešame tvarohovo-makovú zmes. Plnku rozotrieme na cesto.
  5. Pripravíme si mrveničku - múku, maslo a cukor spracujeme prstami. Mrveničku rozsypeme po plnke a koláč upečieme (35 minút na 180-200 °C).