Foto: ywett
Recept mám z časopisu (Život 2004)
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Potrebné suroviny.
-
2
Múku zmiešame s cukrom a kypriacim práškom.
-
3
Vo vlažnom mlieku rozmiešame pudingový prášok a prilejeme ho k múke.
-
4
Pridáme vanilkový cukor, vajce, olej a všetko spolu zmiešame.
-
5
Nakoniec do cesta zapracujeme tvaroh. (treba tvaroh lepšie rozmrviť aby boli čo najmenšie hrudky a nie ako som to ja odflákla :o)....chybami sa človek učí!
-
6
Cesto rozotrieme na vymastený pomúčený plech (dala som na veľký a hlboký plech 36x26cm, ale kľudne sa môže dať aj na menší, cesto bude potom vyžšie) a pečieme pri teplote 180-200 °C asi 35-40 minút.
-
7
Spravíme si citrónovú polevu. V nádobe rozmiešame šťavu z citróna a toľko práškového cukru, aby vznikla hustá poleva (ja som spravila z 1-1/2 citróna a 10 polievkových lyžíc cukru aby mi to vyšlo na celý plech, ja ľúbim kyslejší ale každý si môže spraviť podľa svojej chuti). Nalejeme ju na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť. (Polevu som tak dala, že som naliala na stred koláča a otáčala plechom aby sa všade roztiekla)
-
8
Dobrú chuť!
Jednoduchý a určite mňam...díky.
Už je receptík vytlačený, v sobotu vyskúšam. Vďaka za neho. Si veľmi šikovná.