Broskyňový koláč

Tvarohový koláč s broskyňami

Autor receptu: redakcia

Ako stvorený na popoludňajšiu siestu v záhrade.

12
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
20+40 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme do misy. Pridáme cukor a soľ a premiešame. Pridáme vychladené maslo nakrájané na kocky a do múky ho zapracujeme vidličkou. Potom pridáme vajce a vypracujeme cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme pol hodiny odležať v chladničke.
  2. Cesto rozvaľkáme na plát a vystelieme ním okrúhlu formu s priemerom 20 cm. Dno popicháme vidličkou, cesto zaťažíme (napr. suchou fazuľou rozloženou na papieri na pečenie) a v rúre vyhriatej na 180 °C predpečieme 20 minút.
  3. Rozmiešame tvaroh s vajcami, cukrom a pudingovým práškom. Rozotrieme ho na predpečený korpus. Navrch naukladáme plátky broskýň. Koláč posypeme mandľovými lupienkami, vrátime do rúry a pečieme pri 160 °C ešte 40 minút.