Tvarohovo-orechový mrežovník
Foto: morenajea
Podľa nemenovanej televíznej relácie o varení...
30 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
250 g |
|
Tvarohová zmes: | |
500 g |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
Orechový sneh: | |
5 ks |
|
150 g |
|
2 hrste (mleté) |
|
Ďalšie: | |
|
Postup
-
1
Vypracujeme cesto ako na klasické pité. 2/3 cesta vyvaľkáme na plech (vymazaný a pomúčený). 1/3 si necháme na mriežku.
- 2
Surové cesto na plechu potrieme džemom.
- 3
Vymiešame tvarohovú zmes a navrstvíme ju na džem.
- 4
Na orechovú vrstvu si z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a pomleté orechy. Navrstvíme na tvaroh.
- 5
Zvyšné cesto nakrájame na pásiky a vrch koláča ozdobíme mriežkou.
- 6
Rekapitulácia vrstiev: cesto - džem - tvarohová zmes - orechový sneh - mriežka. Pečieme 35-40 min na 180 °C.
Tiež tvarohový mrežovník:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, ukladám a vyskúšam.