« Naspäť na tento recept

Tvarohovo-orechový mrežovník verzia na vytlačenie

Podľa nemenovanej televíznej relácie o varení...

Autor receptu: morenajea

Postup receptu

Vypracujeme cesto ako na klasické pité. 2/3 cesta vyvaľkáme na plech (vymazaný a pomúčený). 1/3 si necháme na mriežku.

Surové cesto na plechu potrieme džemom.

Vymiešame tvarohovú zmes a navrstvíme ju na džem.

Na orechovú vrstvu si z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a pomleté orechy. Navrstvíme na tvaroh.

Zvyšné cesto nakrájame na pásiky a vrch koláča ozdobíme mriežkou.

Rekapitulácia vrstiev: cesto - džem - tvarohová zmes - orechový sneh - mriežka. Pečieme 35-40 min na 180 °C.

Suroviny




30
minút
príprava
35-40
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist