Hriešny tvarohový mrežovník s orechmi
Foto: valina
Hriešne dobrý mrežovník s chuťou orechov.
30
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
250 g |
|
Na potretie: | |
|
|
Plnka: | |
750 g |
|
3 bal. |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
Orechový sneh: | |
6 ks |
|
2 hrste (mleté) |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. 2/3 cesta roztlačíme na vymastený a múkou vysypaný plech (30x25 cm) a potrieme marhuľovým džemom. Zvyšnú tretinu cesta odložíme do chladničky.
- 2
Na džem navrstvíme tvarohovú plnku vymiešanú z tvarohov, žĺtkov a vanilkového a práškového cukru.
- 3
Vymiešame sneh z bielkov a vmiešame doň mleté orechy. Tuhý orechový sneh navrstvíme na tvarohovú plnku.
- 4
Ako posledné umiestnime na vrch koláča mriežky, ktoré vykrojíme zo zvyšnej tretiny cesta.
- 5
Mrežovník pečieme 40 minút pri 180 stupňoch.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja robím mriežky tak, že si odložené cesto rozdelím na malé kúsky a rukami na table z nich ušúľam dlhé valčeky. Zdá sa mi to jednoduchšie ako vyvalkať cesto a krájať ho na pásiky. Rovnako široké by som ani nenakrájala :)
Podobný koláčik robievam. Miesto orechov je v ňom kokos, ale robila som ho už aj s orechami. Dobrota tak, či tak.