Tvarohová roláda

Tvarohovo-mandarínková roláda (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Svieža chuť a tvarohová plnka je súčasťou tejto rolády...

20-22
porcií
30-40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme do peny, pridáme po lyžiciach cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Postupne zašľaháme olej, postupne po jednom žĺtky a nakoniec preosiatu múku, ktorú zašľaháme na malých otáčkach mixéra. Následne premiešame varechou. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
  2. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-17 minút.
  3. Po upečení za horúca upečený korpus s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Pripravené suroviny na plnku.
  4. Korpus opatrne rozvinieme a potrieme džemom. Jemne hrudkovitý tvaroh rozmixujeme, vlejeme smotanu na šľahanie, pridáme Smetafix a šľaháme do zhustnutia. Pridáme Salko a zašľaháme.
  5. Na korpus rozotrieme plnku (trocha plnky si odložíme na vrch rolády), poukladáme mandarínky a pomocou papiera zrolujeme roládu.
  6. Vrch potrieme zvyškom plnky a roládu vložíme do chladničky stuhnúť.