Tvarohová roláda
Tvarohovo-mandarínková roláda (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Svieža chuť a tvarohová plnka je súčasťou tejto rolády...
20-22 porcií |
30-40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme do peny, pridáme po lyžiciach cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí. Postupne zašľaháme olej, postupne po jednom žĺtky a nakoniec preosiatu múku, ktorú zašľaháme na malých otáčkach mixéra. Následne premiešame varechou. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-17 minút.
- Po upečení za horúca upečený korpus s papierom zrolujeme a necháme vychladnúť. Pripravené suroviny na plnku.
- Korpus opatrne rozvinieme a potrieme džemom. Jemne hrudkovitý tvaroh rozmixujeme, vlejeme smotanu na šľahanie, pridáme Smetafix a šľaháme do zhustnutia. Pridáme Salko a zašľaháme.
- Na korpus rozotrieme plnku (trocha plnky si odložíme na vrch rolády), poukladáme mandarínky a pomocou papiera zrolujeme roládu.
- Vrch potrieme zvyškom plnky a roládu vložíme do chladničky stuhnúť.