Jahodový dezert

Tvarohovo-jahodové osvieženie (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tak toto je naozaj osvieženie v týchto teplých dňoch, dobrota bez cukru.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme tvaroh, kyslú smotanu, med, maslo premiešame. Želatinu si urobíme podľa návodu.
  2. Pripravenú želatínu zmiešame s troškou tvarohovej zmesi a spojíme s celou masou.
  3. Jahody očistíme a umyjeme, formu na bábovku vypláchneme studenou vodou alebo vyložíme potravinárskou fóliou. Vylejeme asi 3/4 tvarohovej zmesi do formy a na vrch dáme jahody tak, že ich trochu vtlačíme do vnútra.
  4. Zbytok jahôd pretlačíme lyžičkou a zmiešame so zvyškom tvarohovej zmesi.
  5. Zmiešame a vylejeme navrch. Dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo na celú noc.