Jahodový dezert
Tvarohovo-jahodové osvieženie (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tak toto je naozaj osvieženie v týchto teplých dňoch, dobrota bez cukru.
Postup
- Do misy dáme tvaroh, kyslú smotanu, med, maslo premiešame. Želatinu si urobíme podľa návodu.
- Pripravenú želatínu zmiešame s troškou tvarohovej zmesi a spojíme s celou masou.
- Jahody očistíme a umyjeme, formu na bábovku vypláchneme studenou vodou alebo vyložíme potravinárskou fóliou. Vylejeme asi 3/4 tvarohovej zmesi do formy a na vrch dáme jahody tak, že ich trochu vtlačíme do vnútra.
- Zbytok jahôd pretlačíme lyžičkou a zmiešame so zvyškom tvarohovej zmesi.
- Zmiešame a vylejeme navrch. Dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo na celú noc.