Jahodový dezert
Jahodový dezert

Jahodový dezert so zrkadlovou polevou videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 14. júna 2022. Komerčný recept.

Suroviny

Jahodové pologule:
150 g rozmixované
3 PL
100 ml
1⁄2 bal.
Jahodová šľahačka:
150 ml
80 g (jogurt)
20 ml
80 g
2-4 PL
Zrkadlová poleva:
70 g
40-50 ml
100 g
100 ml
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Jahodové pologule: Z jahôd, cukru, vody a Zlatého krému uvaríme hustý puding, ktorý nalejeme do silikónovej formy na malé pologule a necháme v mrazničke poriadne stuhnúť. Množstvo cukru prispôsobíme vlastnej chuti.

  2. 2

    Jahodová šľahačka: Smotanu vyšľaháme s tvarohom, do vyšľahanej zmesi pridáme stužovač zmiešaný s vodou a vyšľaháme dohusta. Dosladíme podľa chuti.

  3. 3

    Formu na väčšie pologule naplníme jahodovou šľahačkou do polovice, do stredu vložíme pologuľu z jahodového pudingu, navrstvíme zvyšnú šľahačku, uhladíme a necháme v mrazničke stuhnúť cca 8 hodín.

  4. 4

    Zrkadlová poleva: Zrkadlovú polevu pripravíme roztopením čokolády v smotane, následne do nej ponorným mixérom zamiešame stužovač zmiešaný s vodou.

  5. 5

    Zmrznuté pologule vyberieme z mrazničky a z formy a ihneď polievame polevou. Ak poleva stuhne, stačí ju trošku zohriať v mikrovlnnej rúre a premiešať ponorným mixérom. Rovnako postupujeme aj v prípade, ak v poleve vznikajú malé bublinky.

  6. 6

    Najjednoduchšie je položiť pologuľu na pohárik alebo misku s menším priemerom ako je samotná pologuľa, položiť na tanierik a poliať. Keďže poleva na zamrznutej pologuli rýchlo stuhne, odporúčame ju hneď ozdobiť podľa vlastnej fantázie. My sme použili kryštáliky bielej čokolády, sušené jedlé kvety a jedlé zlato.

  7. 7

    Ak vám poleva ostala, môžete ju skladovať v chladničke. Pred ďalším použitím ju stačí zohriať v mikrovlnnej rúre a premiešať ponorným mixérom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia