Tvarohovo-gaštanová pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

nepečená a v odľahčenej verzii

10
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nasucho opražené vločky som posekala mixérom a nasypala k polámanej a nad parou roztopenej čokoláde.
  2. primiešala som gaštanové pyré a zmes som rukami urovnala do fóliou vystlanej tortovej formy (28cm) s odnímateľnou obručou. Dala som ju do chladničky, kým som pripravila plnku.
  3. Do hrnčeka s pol deci teplej vody som nastrihala tri plátky želatíny a nechala takto pár minút napučať. Potom som priliala ďalší 1dcl vody a za stáleho miešania som želatínu na slabom ohni rozpúšťala. Nesmie zovrieť! Po miernom vychladnutí som ju vliala k tvarohovej hmote. Tá už bola ochutená, nič iné som k nej nepridala.
  4. Plnku som dala tiež do chladničky asi na pol hodinky trocha stuhnúť. Následne som ju vyliala na korpus. Nasypala som na ňu chia semienka a pomocou lyžice som ich vpravila do plnky, aby boli ponorené. Takto som dezert znova dala chladiť na pár hodín.
  5. Dezert je nízky, kvôli efektu som ho ozdobila šľahačkou, mandľami a pistáciami, ale aj bez tejto parády je chutný a výživný.
  6. Tento svoj prvotný nápad budem určite obmieňať či už v množstve alebo zložení surovín.