Tvarohovo-citrónový koláč

mitzy - fotkaMitzy, 32 ročná žena, 24. júla 2017 11:02
Ďalšie jej recepty »

Tvarohovo-citrónový koláčFoto: mitzy

Bol mlsný jazyk a poloprázdna komora. Tak vznikol tento svieži, sýty, letný koláčik :)

8
porcií
20 min
príprava
40 min
na 190 °C

Suroviny

200 g
125 g
60 g
5 PL studená
1 a 1/2 PL bio bezfosfátový
1 ČL
2 PL (Granko)
Krém:
500 g
1/2 ks
1-2 PL
100 g
1 a 1/2 PL
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Je to rýchlovka, takže si hneď môžeme predhriať rúru na 190 stupňov Celzia. Pripravíme krém zmiešaním surovín: tvarohu, cukru, zlatého klasu, citrónovej kôry a trošky vytlačenej citrónovej šťavy. Potom si prichystáme cesto na korpus zmiešaním všetkých ingrediencií, až vznikne kompaktné nelepivé cesto, ktoré vyvaľkáme valčekom a vložíme do formy s priemerom 20-22 cm vytretej maslom. Cesto dookola obruče navýšime o 2,5-3 cm. Cesto na dne popicháme vidličkou. Potom do korpusu vložíme krém a zarovnáme. Na vrch poukladáme pokrájané kúsky citrónovej dužiny, trošku vyšťavenej v prstoch. Pečieme cca 40 minút.

  2. 2

    Koláč necháme vychladnúť, potom odstránime obruč a ešte teplý môžeme podávať ku kávičke alebo čaju. Je sýty a veľmi chutný. Môžeme uchovať i v chladničke a podávať vychladený - na leto ideálne osvieženie.

    Tvarohovo-citrónový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist