Tvarohovo-citrónový koláč
Foto: mitzy
Bol mlsný jazyk a poloprázdna komora. Tak vznikol tento svieži, sýty, letný koláčik :)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
200 g |
|
125 g |
|
60 g |
|
5 PL studená |
|
1 a 1/2 PL bio bezfosfátový |
|
1 ČL |
|
2 PL (Granko) |
|
Krém: | |
500 g |
|
1/2 ks |
|
1-2 PL |
|
100 g |
|
1 a 1/2 PL |
|
Postup
-
1
Je to rýchlovka, takže si hneď môžeme predhriať rúru na 190 stupňov Celzia. Pripravíme krém zmiešaním surovín: tvarohu, cukru, zlatého klasu, citrónovej kôry a trošky vytlačenej citrónovej šťavy. Potom si prichystáme cesto na korpus zmiešaním všetkých ingrediencií, až vznikne kompaktné nelepivé cesto, ktoré vyvaľkáme valčekom a vložíme do formy s priemerom 20-22 cm vytretej maslom. Cesto dookola obruče navýšime o 2,5-3 cm. Cesto na dne popicháme vidličkou. Potom do korpusu vložíme krém a zarovnáme. Na vrch poukladáme pokrájané kúsky citrónovej dužiny, trošku vyšťavenej v prstoch. Pečieme cca 40 minút.
- 2
Koláč necháme vychladnúť, potom odstránime obruč a ešte teplý môžeme podávať ku kávičke alebo čaju. Je sýty a veľmi chutný. Môžeme uchovať i v chladničke a podávať vychladený - na leto ideálne osvieženie.
- 3
Dobrú chuť :)
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veľmi sa teším :)