Tvarohový koláč
Tvarohovo-citrónový koláč
Autor receptu: mitzy
Bol mlsný jazyk a poloprázdna
komora. Tak vznikol tento svieži, sýty,
letný koláčik :)
8 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Je to rýchlovka, takže si hneď môžeme predhriať rúru na 190 stupňov Celzia. Pripravíme krém zmiešaním surovín: tvarohu, cukru, zlatého klasu, citrónovej kôry a trošky vytlačenej citrónovej šťavy. Potom si prichystáme cesto na korpus zmiešaním všetkých ingrediencií, až vznikne kompaktné nelepivé cesto, ktoré vyvaľkáme valčekom a vložíme do formy s priemerom 20-22 cm vytretej maslom. Cesto dookola obruče navýšime o 2,5-3 cm. Cesto na dne popicháme vidličkou. Potom do korpusu vložíme krém a zarovnáme. Na vrch poukladáme pokrájané kúsky citrónovej dužiny, trošku vyšťavenej v prstoch. Pečieme cca 40 minút.
- Koláč necháme vychladnúť, potom odstránime obruč a ešte teplý môžeme podávať ku kávičke alebo čaju. Je sýty a veľmi chutný. Môžeme uchovať i v chladničke a podávať vychladený - na leto ideálne osvieženie.
- Dobrú chuť :)