Tvarohový zákusok

Tvarohové rezy

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Piškóta: Žĺtky s cukrom asi 10 minút šľaháme do peny. Primiešame olej, polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva, kakao a nakoniec zľahka zamiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymasetný a múkou vysypaný hlboký plech. Pečieme 20 minút pri 175 °C.
  2. Krém: Do hladka vyšľaháme zmäknuté maslo s vanilínovým a práškovým cukrom, pridáme tvaroh a rum. Krém natrieme na upečenú vychladnutú piškótu.
  3. Poleva: Čokoládu a maslo roztopíme, primiešame mlieko a polevou polejeme koláč. Necháme stuhnúť a podávame.