Drobné pečivo

Tvarohové pečivo

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tvaroh, mlieko, olej a vajce rozšľaháme v miske dohladka. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a rozmiešame. Do pripravenej zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a vymiesime hladké kompaktné cesto.
  2. Cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej doske na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
  3. Koláčiky dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme ich roztopeným maslom a pečieme asi 12 minút dozlatista pri 180 stupňoch.
  4. Kryštálový cukor dobre premiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou. Čerstvo upečené koláčiky potrieme zvyškom rozpusteného masla a maslovou stranou ich namočíme do citrónového cukru. Necháme vychladnúť a podávame.