Tvarohové kvietky fotorecept

iva63 - fotkaiva63, 30. augusta 2014
Tvarohové kvietky (fotorecept)
Foto: iva63

na tanieriku nás môžu čakať namiesto klasických okrúhlych tvarohových koláčikov aj takéto maslové, tvarohové kvietky...

40
porcií

Suroviny

500 g
250 ml vlažné
50 g
150 g roztopené
1 ks
1 ks
1 PL
štipka
1/2 bal.
 na potretie
Náplň:
250 g
1 ks
podľa potreby
 ľubovoľný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    zo všetkých surovín vymiesime cesto a necháme vykysnúť

    Tvarohové kvietky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme koláčiky - kvietky

    Tvarohové kvietky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dáme na maslom (olejom) natretý plech a necháme podkysnúť

    Tvarohové kvietky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pomocou malej misky urobíme jamky do koláčikov

    Tvarohové kvietky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    roztopeným maslom potrieme celé koláčiky

    Tvarohové kvietky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    naplníme tvarohovou náplňou

    Tvarohové kvietky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na vrch dáme trošku ľubolného lekváru

    Tvarohové kvietky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    upečieme vo vyhriatej rúre... doba pečenia záleží od typu rúry... z dávky surovín máme dva plechy koláčikov-kvietkov t.j.40 kusov

    Tvarohové kvietky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vrch koláčikov posypeme práškovým cukrom ... prajem dobrú chuť-:)

    Tvarohové kvietky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
krásne kvetinky... podľa úvodnej foto- dierkovanej peknej misy som vedela, že odkiaľ sú koláčiky... pekná inšpirácia...
@iva63 , prekrásne koláčiky, hneď som si ten nápad uložila. Taký tanierik mám aj ja, je na ňom namaľované ovocie. Mám rada citr. šťavu v kysnutom ceste a v kombinácii s tvarohom a lekvárom je to veľká dobrota. Reprezentačné! 5*, KK
veľmi pekne vám ďakujem všetkým za milé komentáre-:)
@brambora cesto miesim ručným mixérom, nerobím kvásky, všetko dám do misy a hákmi miesim, dopracujem ho rukou, nesmie sa lepiť, prikrývam ľanovou utierkou-:)...len treba pri tom viac času a trpezlivosti

Pridaj komentár k receptu: