Tvarohové koláče
Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
90 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup- Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút.
Cesto rozvaľkáme, narežeme na štvorce
- Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom, vajcom a hrozienkami a do stredu štvorca
dáme za lyžicu tejto plnky. Kraje poprekladáme na stred a urobíme taštičky.
Pečieme potreté vajíčkom na 160 °C asi 30 minút.
- Pena: Smotanu vyšľaháme so stužovačom, vmiešame cukor a najemno nasekanú
mätu.
- Marinované hrozienka: Portské víno rozvaríme s cukrom, nasypeme doň hrozienka
a necháme odstáť, aby sa hrozienka „napili". Takto napité hrozienka a penu podávame s koláčmi.
|