Tvarohové koláče s čučoriedkami fotorecept
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
| 450 g |
|
| 1 ks |
|
| 200 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1/2 kocky |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 bal |
|
| Plnka: | |
| 1/2 kg |
|
| 3-4 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| Mrvenička: | |
| 50 g |
|
| 3 PL |
|
| 3-4 PL |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme klasickym spôsobom cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Kým cesto kysne, pripravíme si mrveničku a necháme v chlade. Tiež pripravíme tvarohovú plnku.
-
2
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 16 častí a narobíme malé guľky. Guľky jemne rozvaľkáme a rukami vytiahneme od stredu ku krajom. Tým bude okraj vyšší a stred kruhu tenučký .Je dobré si ukladať na už vymastený plech,
-
3
okraje potrieť žltkom a do stredu uložiť lyžicou tvarohu, zatlačiť k okraju, do stredu uložiť čučoriedky. Vrch posýpať mrveničkou a upiecť.
-
4
Dobrú chuť.









Diskusia k receptu