Tvarohové guľky
Tvarohové guľky s jahodami
Autor receptu: veronikaeco
Tradičné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Z kysnutého, zemiakového, či
tvarohového cesta. Zakaždým neskutočne chutné, s
náplňou vždy z iného sezónneho ovocia. Tentoraz s našimi milovanými jahodami, ktoré
sme si boli sami nazbierať a z tvarohového cesta,
ktoré je na prípravu najjednoduchšie. Takže, ak neviete, čo dnes variť, vyskúšajte túto
tradičnú dobrotu.
4 porcie |
30 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske zmiešame tvaroh, vajíčko a 80 ml mlieka. Pridáme múku, soľ a prášok do pečiva a premiešame. Zmes vypracujeme na cesto, pričom počas spracovania pridávame podľa potreby zvyšné mlieko (40 ml). Ak bude výsledné cesto príliš riedke a lepivé, primiešajte ešte trochu semoliny.
- Potom cesto vyvaľkajte na asi 1 cm hrubý plát a rozkrájajte na štvorčeky. Štvorčeky naplňte odstopkovanými, umytými a odkvapkanými jahodami a rukami tvarujte knedličky. Snažte sa, aby guľky mali čo najmenšiu hrúbku cesta, ktorým obalíte jahody, vyhnete sa tomu, že cesto bude vnútri aj po dlhšom varení stále surové. Preto voľte radšej čerstvé menšie jahody.
- Guľky vhodíme do vriacej vody a varíme cca. 8 minút, teda dovtedy, kým nám guľky vyplávajú na hladinu. Na záver ich na tanieri posypeme tvarohom zmiešaným s práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.