Ovocné guľky
Ovocné guľky

Tvarohové guľky plnené marhuľami

Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 30. júla 2018
Tvarohové guľky plnené marhuľami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
2-3 ks (podľa veľkosti)
250 g
16 ks
podľa chuti
150 g




Postup

  1. 1

    Marhule vykôstkujeme. Z múky, tvarohu, žĺtkov a štipky soli vypracujeme hladké jemné cesto. Z cesta urobíme veľký valec, z ktorého nakrájame 16 plátkov, roztlačíme ich, vložíme marhule a v dlani uzavrieme.

  2. 2

    Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme, vložíme do nej guľky a keď vyplávajú na povrch, stíšime plameň a povaríme ešte 4 – 5 minút. Uvarené guľky vložíme do misy s rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    Na zlepšenie môžeme pridať lyžičku syra mascarpone a trošku čerstvej vanilky. Guľky môžeme aj poliať rozpustenou horkou čokoládou a zaprášiť práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

garanco
Plnila som ich broskyňami, na masle som krátko podusila aj kúsky broskýň a podávala s guľkami. Výborný recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia