Tvarohové guľky plnené marhuľami
Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 30. júla 2018
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 30. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Marhule vykôstkujeme. Z múky, tvarohu, žĺtkov a štipky soli vypracujeme hladké jemné cesto. Z cesta urobíme veľký valec, z ktorého nakrájame 16 plátkov, roztlačíme ich, vložíme marhule a v dlani uzavrieme.
- 2
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme, vložíme do nej guľky a keď vyplávajú na povrch, stíšime plameň a povaríme ešte 4 – 5 minút. Uvarené guľky vložíme do misy s rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom.
- 3
Na zlepšenie môžeme pridať lyžičku syra mascarpone a trošku čerstvej vanilky. Guľky môžeme aj poliať rozpustenou horkou čokoládou a zaprášiť práškovým cukrom.
Tiež ovocné guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/marhulove-gulky-fotorecept/7419...