Ovocné guľky
Tvarohové guľky plnené marhuľami
Autor receptu: redakcia
Postup- Marhule vykôstkujeme. Z múky, tvarohu, žĺtkov a štipky soli vypracujeme
hladké jemné cesto. Z
cesta urobíme veľký
valec, z ktorého nakrájame 16 plátkov,
roztlačíme ich, vložíme marhule
a v dlani uzavrieme.
- Vo veľkom hrnci necháme
zovrieť vodu, osolíme, vložíme
do nej guľky a keď vyplávajú na
povrch, stíšime plameň a povaríme ešte
4 – 5 minút. Uvarené guľky vložíme do misy s rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom.
- Na zlepšenie môžeme pridať
lyžičku syra mascarpone a trošku
čerstvej vanilky. Guľky môžeme aj
poliať rozpustenou horkou čokoládou
a zaprášiť práškovým cukrom.
|