Ovocné guľky

Tvarohové guľky plnené marhuľami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Marhule vykôstkujeme. Z múky, tvarohu, žĺtkov a štipky soli vypracujeme hladké jemné cesto. Z cesta urobíme veľký valec, z ktorého nakrájame 16 plátkov, roztlačíme ich, vložíme marhule a v dlani uzavrieme.
  2. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme, vložíme do nej guľky a keď vyplávajú na povrch, stíšime plameň a povaríme ešte 4 – 5 minút. Uvarené guľky vložíme do misy s rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom.
  3. Na zlepšenie môžeme pridať lyžičku syra mascarpone a trošku čerstvej vanilky. Guľky môžeme aj poliať rozpustenou horkou čokoládou a zaprášiť práškovým cukrom.