Tvarohové buchty - super buchty fotorecept
Foto: marijanka712
Keď som uvažovala , že upečiem buchty trocha som si zalistovala na strákach Varechy a hlavne poprečitovala všetky komentáriky , rady a návrhy a Zobraziť celý popisKeď som uvažovala , že upečiem buchty trocha som si zalistovala na strákach Varechy a hlavne poprečitovala všetky komentáriky , rady a návrhy a stvorila som jeden úžasný recept -" z každého rožka troška" inšpirovala ma @diabambulka ona má super recepty na kysnuté cesto , ale predsa som do tohto vniesla trocha novoty, tak som sa rozhodla, že sa podelím aj s vami o tento recept a najmä ma to presvädčilo na druhý deň pretože tieto buchty nestratili na kvalite a boli vynikajúce aj na raňajky.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250g |
|
250g |
|
40g |
|
350-400 ml teplá |
|
1bal na 1/2 kg |
|
2PL |
|
1čl |
|
40g alebo Hera |
|
40g |
|
1/2 citróna |
|
1/2 citróna |
|
2PL /koňak/ |
|
1/2 |
|
2ks |
|
1čl |
|
Plnka: | |
250g |
|
1ks |
|
1 1/2ks |
|
2PL |
|
|
|
2PL alebo zlatý klas |
|
|
Postup
-
1
Na začiatku som nevedela čo z toho vznikne tak som to ani nefotila . Preto sa to budem snažiť podrobne rozpísať. Najskôr som si dala zohriať masť a héliu do mikrovlnky ,len aby sa pustila - nesmie byť horúca len vlažna dobre som to rozmiešala do toho som pridala cukor, žltka citronovu šťavu a rum - Potom som si preosiala múku do ktorej som pridala soľ, droždie, pr. do pečiva ,citronovú kôru , van.cukor,sušené mlieko a nato som naliala polovicu s pripravenej vody dobre varechou premiešala až teraz som pridala zmes s masťou a rukou som začala pracovať cesto . Vodu som pridávala ako to cesto bralo nebolo celých 400 ml až cesto bolo krásne vláčne a nelepive dobre som ho rukami vypracovala , prikryla a nechala 50-60 min oddychovať podľa toho akú teplotu máte v kuchyni tak, aby svoj objem zvojnásobilo mne to trvalo 50 min.
- 2
Medzitým som si vymiešla tvarohovú plnku . Prpravila som si aj lekvár keby toho tvarohu bolo málo.
- 3
Cesto som vyklopila na podložku pomaly ho rozválala na asi 0,5 cm hrúku pokrájala na štvorce podávala plnku a robila šatôčky . Na plech som to ukladala tak , že som si do plechu naliala olej jednu stranu trochu vyvýšila , tým mi stiekol prebytočný olej do dolného okraja plechu / aj toto som pochytila od jednej skúsenej vareškárky , ktorá svoju overenú skúsenosť pridala do komentára , nech prepáči , ale nik si nepamätám/ je to skutočne dobrý nápad. šatôčky som v tom prebytočnom oleji okúpala a pridávala na hornú stranu plechu a postupovala som až kým nebol plný plech , nakoniec som ešte potrela žltkom a nechala cca 40 min. kysnúť na plechu
- 4
medzitým som si upiekla chlebík a rúru týmto pádom dobre vyhriala
- 5
keď bol chlebík upečený šupla som tam buchtičky stíšila rúru na 180 stup. a piekla 30 min.
- 6
No a toto je výsledok takto sa to zlialo, ale vďaka olejovaniu sa to po vychladení veľmi dobre oddelovalo a výsledok bol nad očakávanie.... ja musím podotkúť že už zopár rokov robím kysnuté cesto , ale takéto sa mi ešte v živote nepodarilo .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
moja stara mama hovorila tymto buchtam "kvadratky" a ja som ako dieta rada pomahala aj mamke pri ich peceni tak, ze som mastila boky, aby sa nezlepili. Ej, veru idem piect na sobotu taketo..
dnes boli makové, nutelové a lekvárové:))
a ak priberiem, na svedomí to majú "Tvoje buchty" :))
idem šíriť rct ďalej
@fany1602 ten chlebik je to tiež môj recept najdeš ho medzi mojimi receptami .