Tvarohová vianočka
Tvarohová vianočka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vianočka patrí k dobrotám, ktoré pečieme aj
na veľkonočné sviatky. Dnes pre
mojich blízkych.
50 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, žĺtky, hrozienka, rozpustné maslo, tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru a smotanu.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Keď vykysnuté cesto zdvojnásobí objem, preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, z ktorých vypracujeme šúľky.
- Upletieme vianočku.
- Plech vymastíme maslom, vianočku preložíme a necháme na plechu aspoň 15 nakysnúť. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút. Hotovú vianočku po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.