Tvarohová vianočka

Tvarohová vianočka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vianočka patrí k dobrotám, ktoré pečieme aj na veľkonočné sviatky. Dnes pre mojich blízkych.

50 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, žĺtky, hrozienka, rozpustné maslo, tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru a smotanu.
  3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
  4. Keď vykysnuté cesto zdvojnásobí objem, preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, z ktorých vypracujeme šúľky.
  6. Upletieme vianočku.
  7. Plech vymastíme maslom, vianočku preložíme a necháme na plechu aspoň 15 nakysnúť. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  8. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút. Hotovú vianočku po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.