Tvarohová torta s jahodami

Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 30. júla 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tvarohová torta s jahodamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 min
príprava
10 min
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
3 ks
3 PL
3 PL
1/2 bal.
Tvarohová hmota:
500 g
400 ml
250 g rozpustené
100-150 g
30 g
40 g rozpustená
3,5 PL
Okrem toho:
 čerstvé
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Piškóta: Bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru. Žĺtky vyšľaháme s 1 lyžicou cukru, pridáme 3 lyžice polohrubej múky a pol prášku do pečiva. Na záver do cesta jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto prelejeme do tortovej formy s priemerom 23 cm – piškótu pečieme 10 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Tvarohová hmota: Tvaroh, mlieko, rozpustené maslo, práškový, vanilkový cukor a rozpustenú želatínu vymixujeme na hladkú hmotu, ktorú rozdelíme na 3 časti. Prvú necháme bielu, do druhej primiešame pol lyžice kakaa, do tretej 3 lyžice kakaa.

  3. 3

    Piškótu natrieme lekvárom, vložíme do formy, v ktorej sme ju piekli, a vychladíme. Nalejeme vrstvu najtmavšej tvarohovej hmoty a dáme do chladničky stuhnúť. Postup opakujeme so svetlohnedou plnkou a nakoniec s bielou. Tortu necháme v chlade stuhnúť.

  4. 4

    Čerstvé jahody nakrájame, jemne pocukrujeme, aby pustili šťavu. Jednotlivé porcie torty podávame preliate jahodami aj so šťavou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist