Tvarohová torta s jahodami
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 30. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškóta: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1/2 bal. |
|
Tvarohová hmota: | |
500 g |
|
400 ml |
|
250 g rozpustené |
|
100-150 g |
|
30 g |
|
40 g rozpustená |
|
3,5 PL |
|
Okrem toho: | |
|
|
čerstvé |
|
|
Postup
-
1
Piškóta: Bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru. Žĺtky vyšľaháme s 1 lyžicou cukru, pridáme 3 lyžice polohrubej múky a pol prášku do pečiva. Na záver do cesta jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto prelejeme do tortovej formy s priemerom 23 cm – piškótu pečieme 10 minút pri 180 °C.
- 2
Tvarohová hmota: Tvaroh, mlieko, rozpustené maslo, práškový, vanilkový cukor a rozpustenú želatínu vymixujeme na hladkú hmotu, ktorú rozdelíme na 3 časti. Prvú necháme bielu, do druhej primiešame pol lyžice kakaa, do tretej 3 lyžice kakaa.
- 3
Piškótu natrieme lekvárom, vložíme do formy, v ktorej sme ju piekli, a vychladíme. Nalejeme vrstvu najtmavšej tvarohovej hmoty a dáme do chladničky stuhnúť. Postup opakujeme so svetlohnedou plnkou a nakoniec s bielou. Tortu necháme v chlade stuhnúť.
- 4
Čerstvé jahody nakrájame, jemne pocukrujeme, aby pustili šťavu. Jednotlivé porcie torty podávame preliate jahodami aj so šťavou.
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu