Tvarohová torta

Tvarohová torta s jahodami

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškóta: Bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru. Žĺtky vyšľaháme s 1 lyžicou cukru, pridáme 3 lyžice polohrubej múky a pol prášku do pečiva. Na záver do cesta jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto prelejeme do tortovej formy s priemerom 23 cm – piškótu pečieme 10 minút pri 180 °C.
  2. Tvarohová hmota: Tvaroh, mlieko, rozpustené maslo, práškový, vanilkový cukor a rozpustenú želatínu vymixujeme na hladkú hmotu, ktorú rozdelíme na 3 časti. Prvú necháme bielu, do druhej primiešame pol lyžice kakaa, do tretej 3 lyžice kakaa.
  3. Piškótu natrieme lekvárom, vložíme do formy, v ktorej sme ju piekli, a vychladíme. Nalejeme vrstvu najtmavšej tvarohovej hmoty a dáme do chladničky stuhnúť. Postup opakujeme so svetlohnedou plnkou a nakoniec s bielou. Tortu necháme v chlade stuhnúť.
  4. Čerstvé jahody nakrájame, jemne pocukrujeme, aby pustili šťavu. Jednotlivé porcie torty podávame preliate jahodami aj so šťavou.