Tvarohová torta
Tvarohová torta s jahodami
Autor receptu: redakcia
50 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Piškóta: Bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru. Žĺtky vyšľaháme s 1 lyžicou cukru, pridáme 3 lyžice
polohrubej múky a pol prášku do pečiva. Na záver do cesta jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto prelejeme do tortovej formy s priemerom 23 cm – piškótu pečieme 10 minút pri 180 °C.
- Tvarohová hmota: Tvaroh, mlieko,
rozpustené maslo, práškový, vanilkový
cukor a rozpustenú želatínu vymixujeme na hladkú hmotu, ktorú rozdelíme
na 3 časti. Prvú necháme bielu, do druhej
primiešame pol lyžice kakaa, do tretej 3 lyžice
kakaa.
- Piškótu natrieme lekvárom, vložíme
do formy, v ktorej sme ju piekli, a vychladíme. Nalejeme vrstvu najtmavšej tvarohovej hmoty a dáme do chladničky stuhnúť. Postup opakujeme so svetlohnedou plnkou a nakoniec s bielou. Tortu necháme v chlade stuhnúť.
- Čerstvé jahody nakrájame,
jemne pocukrujeme, aby pustili šťavu. Jednotlivé porcie torty podávame preliate jahodami aj so šťavou.
|