« Naspäť na tento recept

Tvarohová torta s jahodami verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Piškóta: Bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru. Žĺtky vyšľaháme s 1 lyžicou cukru, pridáme 3 lyžice polohrubej múky a pol prášku do pečiva. Na záver do cesta jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto prelejeme do tortovej formy s priemerom 23 cm – piškótu pečieme 10 minút pri 180 °C.

Tvarohová hmota: Tvaroh, mlieko, rozpustené maslo, práškový, vanilkový cukor a rozpustenú želatínu vymixujeme na hladkú hmotu, ktorú rozdelíme na 3 časti. Prvú necháme bielu, do druhej primiešame pol lyžice kakaa, do tretej 3 lyžice kakaa.

Piškótu natrieme lekvárom, vložíme do formy, v ktorej sme ju piekli, a vychladíme. Nalejeme vrstvu najtmavšej tvarohovej hmoty a dáme do chladničky stuhnúť. Postup opakujeme so svetlohnedou plnkou a nakoniec s bielou. Tortu necháme v chlade stuhnúť.

Čerstvé jahody nakrájame, jemne pocukrujeme, aby pustili šťavu. Jednotlivé porcie torty podávame preliate jahodami aj so šťavou.

Suroviny




50
minút
príprava
10
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist