Tvarohová torta s jahodami
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
200 g |
|
1/2 zarovnanej čl |
|
50 g |
|
1 ks |
|
100 g (alebo margarín) |
|
Na náplň: | |
500 g |
|
130 g |
|
1 bal |
|
4 ks |
|
2 čl |
|
50 g |
|
4 ks |
|
Na želé: | |
500 g |
|
250 ml (alebo džús, biele víno, voda) |
|
2 - 3 pl |
|
1 bal |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto v mise ručne premiesime. Vyklopíme na pomúčenú dosku a vypracujeme cesto. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát a vyplníme ním dno vymastenej tortovej formy priemeru 26 cm. Zo zvyšného cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho asi 3-4 cm vysoký okraj torty.
- 2
Suroviny na náplň plnku okrem bielkov dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne ho vmiešame do pripraveného tvarohového krému. Náplň rovnomerne nalejeme na cesto a pečieme v predhriatej rúre. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> Doba pečenia: asi 50 minút
- 3
Upečenú tortu necháme úplne vychladnúť. Pripravené jahody nakladieme na tvaroh tak, aby neostalo žiadne voľné miesto, aby želé nepretieklo. Tortu odložíme na chladné miesto.
- 4
Tortu posypeme nasekanou mätou. Želé pripravíme so šťavou, vínom alebo vodou podľa návodu na obale a opatrne jahody zalejeme. Odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu, opatrne odstránime okraj formy a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu