Tvarohová torta s jahodami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 19. júna 2014
Tvarohová torta s jahodami
Foto: droetker

Komerčný recept

45 minút
príprava
50 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
200 g
1/2 zarovnanej čl
50 g
1 ks
100 g (alebo margarín)
Na náplň:
500 g
130 g
1 bal
4 ks
2 čl
50 g
4 ks
Na želé:
500 g
250 ml (alebo džús, biele víno, voda)
2 - 3 pl
1 bal
1 čl




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto v mise ručne premiesime. Vyklopíme na pomúčenú dosku a vypracujeme cesto. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát a vyplníme ním dno vymastenej tortovej formy priemeru 26 cm. Zo zvyšného cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho asi 3-4 cm vysoký okraj torty.

  2. 2

    Suroviny na náplň plnku okrem bielkov dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne ho vmiešame do pripraveného tvarohového krému. Náplň rovnomerne nalejeme na cesto a pečieme v predhriatej rúre. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> Doba pečenia: asi 50 minút

  3. 3

    Upečenú tortu necháme úplne vychladnúť. Pripravené jahody nakladieme na tvaroh tak, aby neostalo žiadne voľné miesto, aby želé nepretieklo. Tortu odložíme na chladné miesto.

  4. 4

    Tortu posypeme nasekanou mätou. Želé pripravíme so šťavou, vínom alebo vodou podľa návodu na obale a opatrne jahody zalejeme. Odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu, opatrne odstránime okraj formy a servírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia