Tvarohová torta s jahodami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
45 minút príprava |
50 minút na 160-180 °C |
Postup- Suroviny na cesto v mise ručne premiesime. Vyklopíme na pomúčenú dosku a vypracujeme cesto. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát a vyplníme ním dno vymastenej tortovej formy priemeru 26 cm. Zo zvyšného cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho asi 3-4 cm vysoký okraj torty.
- Suroviny na náplň plnku okrem bielkov dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne ho vmiešame do pripraveného tvarohového krému. Náplň rovnomerne nalejeme na cesto a pečieme v predhriatej rúre.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3<br />
<br />
Doba pečenia: asi 50 minút
- Upečenú tortu necháme úplne vychladnúť. Pripravené jahody nakladieme na tvaroh tak, aby neostalo žiadne voľné miesto, aby želé nepretieklo. Tortu odložíme na chladné miesto.
- Tortu posypeme nasekanou mätou. Želé pripravíme so šťavou, vínom alebo vodou podľa návodu na obale a opatrne jahody zalejeme. Odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu, opatrne odstránime okraj formy a servírujeme.
|