Tvarohová torta s jahodami
	        Autor receptu: droetker 	         
	        
	        Komerčný recept | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	50 minút  na 160-180 °C  | 
 
 Postup- Suroviny na cesto v mise ručne premiesime. Vyklopíme na pomúčenú dosku a vypracujeme cesto. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát a vyplníme ním dno vymastenej tortovej formy priemeru 26 cm. Zo zvyšného cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho asi 3-4 cm vysoký okraj torty.
 - Suroviny na náplň plnku okrem bielkov dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne ho vmiešame do pripraveného tvarohového krému. Náplň rovnomerne nalejeme na cesto a pečieme v predhriatej rúre.
<br /><br />
Elektrická rúra:  180 °C<br />
Teplovzdušná rúra:  160 °C <br />
Plynová rúra:  stupeň 3<br />
<br />
Doba pečenia:  asi 50 minút
 - Upečenú tortu necháme úplne vychladnúť. Pripravené jahody nakladieme na tvaroh tak, aby neostalo žiadne voľné miesto, aby želé nepretieklo. Tortu odložíme na chladné miesto. 
 - Tortu posypeme nasekanou mätou. Želé pripravíme so šťavou, vínom alebo vodou podľa návodu na obale a opatrne jahody zalejeme. Odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu, opatrne odstránime okraj formy a servírujeme.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |