Tvarohová torta
Tvarohová torta

Tvarohová torta s hrnčekovým korpusom s Grankom

lemonova - fotkalemonova, 11. mája 2022
Tvarohová torta s hrnčekovým korpusom s Grankom
Foto: lemonova

Tento starý recept na korpus z Granka mám veľmi rada a najmä chutí aj deckám. Fotografia je z oslavy narodenín môjho synovca. Chcela Zobraziť celý popisTento starý recept na korpus z Granka mám veľmi rada a najmä chutí aj deckám. Fotografia je z oslavy narodenín môjho synovca. Chcela som obmeniť svoj repertoár, tak som ju vyskúšala v kombinácii s tvarohovým krémom a myslím, že je to dobré spojenie :-) Nie som žiaden odborník na zdobenie, nemám na to trpezlivosť, ale čerstvé maliny a čučoriedky sú vždy dobrý nápad, s nimi ho zvládnete, aj keď ste ako ja :-)

150 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

1 hrnček (3,5 dl)
1 hrnček (hladká alebo polohrubá)
1 bal.
štipka
2/3 hrnčeka
1/2 hrnčeka
5 ks
trocha (podľa potreby)
Krém:
250 g roztierateľný
20 g (prášok)
220 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
180 ml
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravte puding podľa návodu (na 220 ml mlieka odporúčam asi pol balíčka pudingu, čiže 20 g). Do mlieka, ktoré si dáte zohriať, môžete vložiť plátok citrónovej kôry - krém získa peknú arómu. Po dokončení pudingu ju vytiahnete. Čo sa týka cukru, riaďte sa svojimi skúsenosťami. Do tohto množstva pridávam cca lyžicu a pol cukru. Veľmi dobrá je tiež štipka vanilky, ak ju máte v krémoch radi, prípadne použite vanilkový cukor. Uvarený puding odložte na chladnejšie miesto (neodporúčam však chladničku - príliš studený sa bude horšie spájať) aby vychladol, kým ho budete potrebovať.

  2. 2

    Korpus: Žĺtky oddeľte od bielkov (z nich si neskôr vyšľaháte sneh). Mne sa osvedčilo oddeliť 4 bielky a k žĺtkom pridať jedno vajíčko celé. Do žĺtkov pridajte cukor a dobre vymiešajte. Potom prilejte olej a tiež veľmi dobre vymiešajte, aby ste získali hladkú hmotu.

  3. 3

    Do žĺtkovej zmesi vsypte najprv Granko a potom preosiatu múku so štipkou soli a práškom do pečiva. Odporúčam pridávať suché ingrediencie po menších dávkach a keď cítite, že cesto je tuhé, zrieďte ho mliekom (pridávajte po lyžiciach). Výsledné cesto by malo byť krémové, nie tuhé. Napokon jemne vmiešajte sneh vyšľahaný z bielkov.

  4. 4

    Cesto vylejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy a dajte piecť na strednú teplotu: cca 170 °C. Po 20 minútach cesto skontrolujte - a dopečte podľa potreby ešte cca 10 minút. Ak bude zhora upečené, posledné minúty pečte len na spodnom ohreve.

  5. 5

    Po vytiahnutí z rúry nechajte prikryté utierkou vychladnúť. Potom korpus prekrojte, natrite ho marhuľovým džemom a opäť spojte. Džemom rozhodne nešetrite :-) Kým pripravíte krém, ešte ho nechajte prikrytý.

  6. 6

    Puding po malých dávkach jemne spojte s krémovým tvarohom, oslaďte podľa chuti a napokon do krému veľmi opatrne vmiešajte vyšľahanú šľahačku. Krém bude trochu redší, ale v chladničke pekne stuhne. Tortu natrite zvrchu a tiež boky. Odporúčam tortu urobiť deň vopred a odložiť do chladničky - korpus naberie vlhkosť a bude na druhý deň ešte lepší. Ovocím ozdobte až pred samotným podávaním. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, upečeno, vyfoceno, vloženo s láskou. Všechno nejlepší synovi k narozeninám! Mně by dortík chutnal.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia