Orechové guľky
	        Trojfarebné guľôčky s vlašskými orechmi
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	30 ks porcií  | 
				  	  
				  	35 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút  na 180 °C  | 
 
 Postup- Na cesto vyšľaháme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom na bielu penu. Prisypeme múku, vymiešame a hotové cesto
vylejeme na menší plech s rozmermi 20 x 20 cm vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút. Vyberieme z rúry, preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
 - Potom korpus rozdrobíme do misky a zalejeme rumom. Najemno zomleté orechy zalejeme v menšom hrnci mliekom, pridáme škoricový cukor a privedieme do varu. Prelejeme do misky
a necháme vychladnúť. K orechovej hmote pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo, pridáme rozmrvený korpus zvlhčený rumom a vypracujeme hladkú hmotu. Z hmoty tvarujeme guľôčky, ak je hmota veľmi mäkká, dáme ju najprv stuhnúť do chladničky.
 - Do jednej misky nasypeme nasekané pistácie, do druhej nahrubo nasekané lieskovce a do tretej rozdrvené lyofilizované maliny. Hotové guľôčky obaľujeme v jednotlivých posýpkach. Odložíme do chladničky a vyberieme tesne pred podávaním.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |