Foto: jody
...alebo ako chuť ničím výnimočného jedla môže ozvláštniť jedna ingrediencia... :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájané na kolieska a karfiol rozobratý na ružičky povaríme v osolenej vode cca 10-15 min. Scedíme a vývar šupneme do hrstkovej polievky. Zemiaky s karfiolom necháme trochu ochládnuť.
- 2
Uvarené údené mäso nakrájame na kocky a vňať posekáme na drobno. Do vymasteného pekáča dáme vrstvu zemiakov a karfiolu, na ne nasypeme vrstvu vňate, pridáme všetko údené a zakryjeme zvyšnou časťou zemiakov s karfiolom. Druhú polovicu vňate nasypeme navrch. V smotane rozmiešame jedno vajíčko a zmesou zalejeme navrstvené zemiaky. Pečieme v trúbe cca 30 minút.
- 3
Po pol hodine posypeme zemiaky postrúhaným ementálom a na pár minút vrátime do trúby. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo kyslou uhorkou. Sú vynikajúce a tá vňať (musí jej byť relatívne veľa) im dáva celkom iný rozmer. Prajem dobrú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zaváraných uhoriek