Asi najšťavnatejší koláčik.
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 3 ks |
|
| 125 g |
|
| 100 g |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 lyžička |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1/2 dl |
|
| 1/2 dl |
|
| 1 lyžička |
|
| Puding: | |
| 1/2 l |
|
| 2 lyžice |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| Poleva: | |
| 375 g veľká |
|
| 2 a 1/2 bal. |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a Zlatého klasu si uvaríme puding.
- 2
Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme ostatné suroviny a vylejeem do okrúhlej formy, vymastenej a vysypanej múkou. Na surové cesto lyžicou porozlievame puding a pečieme vo vyhriatej rúre asi na 180 stupňoch 20-25 minút.
- 3
Po vychladnutí nalejeme navrch kyslú smotanu rozmiešanú s vanilkovým cukrom a dáme do chladničky stuhnúť.
- 4
Ak pečieme v obdĺžnikovom plechu, dávame 2-násobné množstvá surovín.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









ďakujem
Ďakujem.