Pečená bravčová krkovička

Trhané mäso

Autor receptu: ludo123

Aj napriek tomu, že príprava trvá dlhšie, stojí za to.

4
porcie
20 minút
príprava
240 minút
na 170 °C

Postup

  1. Mäso umyjeme, vysušíme utierkou. Do mäsa urobíme nožom dierky, do ktorých kde natlačíme slaninu, prešpikujeme ňou celé mäso. Potom krkovičku nasolíme, okoreníme a rukou jemne potrieme olejom.
  2. Mäso zabalíme do papiera na pečenie a následne do alobalu, uzatvoríme tak, aby z alobalu neunikol výpek. Dáme piecť na 3 hodiny do rúry na 170 stupňov.
  3. Kým sa mäso pečie, nakrájame kapustu na malé rezančeky, nasolíme a necháme odstáť.
  4. Zemiaky v šupke dáme do osolenej vody a varíme tak, aby neboli ani tvrdé ani rozvarené. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
  5. Do rozohriateho oleja pridáme nakrájanú cibuľu, popražíme, pridáme kapustu a za stáleho miešania pražíme až do zlatista. Odstavíme a necháme zakrytú.
  6. Po troch hodinách mäso vyberieme z alobalu a ešte hodinu pečieme odkryté do zlatista. Upečené mäso dvoma vidličkami potrháme na malé vlásky. Zemiaky rozkrojíme na polovice a hodíme na pár minút na grilovaciu panvicu.
  7. Mäso, zemiaky a kapustu dáme na tanier a pokvapkáme výpekom z mäsa. Dobrú chuť.