Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina) fotorecept
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Neuviedla som presné množstvá, je to viac-menej ako a čo vám viac chutí. Papriku dávam červenú, zelenú a aj žltú, aby jedlo bolo pekne farebné.
- 2
 Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocky. Paradajky zbavíme šupky a tiež nakrájame na kúsky. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Postupne pridávame papriky, baklažán a cuketu.
                                                    - 3
 Keď je zelenina opečená, pridáme paradajky, soľ a korenie. Prikryjeme a dusíme asi tak 40 minút.
                                                    - 4
 Keď je zelenina mäkká, priložíme filety tresky. Posolíme a pokoreníme. Prikryjeme a ešte dusíme asi 10 minút. Samozrejme môžete použiť iný druh ryby, mäso... alebo dokonca na raňajky sa k samfaine dáva opečené vajce alebo omeleta.
                                                     - 2
 

                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu