Treska na indický štýl

Autor receptu: vanesakiss

Tento recept mi odporučila moja kamarátka ktorá pochádza z New Jersey. Je to zdravá treska obaľovaná v korení, ktoré je zaužívané aj u nás. Jednoduchý, rýchly a vynikajúci recept. Podávala som ju so zemiakmi doplnenými bazalkou, ktorú nájdete aj v recepte na túto skvelú rybku. :)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tresku namočíme do mlieka aby sa zjemnila. Bude mať menej rybaciu chuť a po príprave bude chrumkavejšia. Potom ju necháme odkvapkať. Tresku si pokrájame na menšie kúsky asi 5x5 cm (môžu byť aj väčšie, podľa vášho gusta :))
  2. Tresku osolíme...znovu podľa vášho gusta :) . Ja mám radšej slanšie tak som posolila viac. Na panvici rozpustíme maslo (ja som mala domáce), odporúčam kravské maslo. Medzitým si pripravíme na tanieriku zmes korenia. Zmiešame majorán, bazalku, muškátový oriešok, drvenú rascu, kurkumu, sušenú bazalku a hnedý cukor. Množstvo zmesi pripravujeme podľa toho aké veľké kúsky filé budeme obaľovať. Odporúčam pridať viac bazalky, rasce a papriky...len malý kúsok zvyšných korenín.
  3. Na panvicu s rozpusteným maslom poukladáme kúsky tresky. Na pomalom ohni ich prepečieme až kým nebudú hotové. Keď sú kúsky konzumovateľné, vyberieme ich a poprevraciame ich vidličkou v pripravenom korení. Nebojte sa nebude to veľmi korenisté nakoľko nepridávame štipľavé koreniny, len aromatické a sladkasté.
  4. Následne vrátime tresky do panvice a dopražíme ich na zlatisto červené. Treska bude krásne červená a aromatická, no po prerezaní ostáva krásna biela. Keď vyzerá treska ako na fotke, je takmer hotová. Posledný krok je veľmi dôležitý, pre tú správnu chuť pokvapkáme tresku citrónom. Nebojte sa toho, ku rybám sa citrón veľmi hodí. Podávame so zemiakmi ktoré nakrájame na kúsky, posypeme bazalkou, a pridáme na polovicu prekrojenú cibuľku pre arómu.

    Ja som zdobila s bazalkou, pochúťkovou smotanou a červenou paprikou.
  5. TIP: Pri pečení rybky vám bude prskaťrybka a mohla by sa vám pripáliť. Preto podlievajte ružovým vínom. Môžte aj bielym..a keď nemáte postačí aj klasická voda.

    Zdravá, rýchla a veľmi jednoduchá indská špecialitka je na svete. Dobrú chuť prajem :)