Cesnaková omáčka

Toum - cesnaková omáčka

Autor receptu: redakcia

Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.

8
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesnak očistíme a v mixéri spolu so soľou rozmixujeme na pastu.
  2. Keď je rozmixovaný, začíname postupne počas ďalšieho mixovania pridávať olej. Pridávame po lyžiciach tak, aby sa vždy celá dávka oleja vstrebala.
  3. Po pár lyžiciach začneme pridávať po lyžiciach aj citrónovú šťavu striedavo so zvyškom oleja.
  4. Ak sa mixér zahreje, vypneme ho a pokračujeme po chvíli. Mixujeme, kým nespotrebujeme všetok olej a citrónovú šťavu a zmes nie je pekne krémová.
  5. Omáčku, ktorú nespotrebujeme, preložíme do uzatvárateľných pohárov a skladujeme v chladničke.