Cesnaková omáčka
Toum - cesnaková omáčka
Autor receptu: redakcia
Obľúbený dip, ktorý sa v Libanone podáva ku grilovanému kurčaťu alebo k shawarme.
Postup
- Cesnak očistíme a v mixéri spolu so soľou rozmixujeme na pastu.
- Keď je rozmixovaný, začíname postupne počas ďalšieho mixovania pridávať olej. Pridávame po lyžiciach tak, aby sa vždy celá dávka oleja vstrebala.
- Po pár lyžiciach začneme pridávať po lyžiciach aj citrónovú šťavu striedavo so zvyškom oleja.
- Ak sa mixér zahreje, vypneme ho a pokračujeme po chvíli. Mixujeme, kým nespotrebujeme všetok olej a citrónovú šťavu
a zmes nie je pekne krémová.
- Omáčku, ktorú nespotrebujeme, preložíme do uzatvárateľných pohárov a skladujeme
v chladničke.