Kuracia tortilla

Tortilla s kuracím mäsom marinovaným v pive

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso vložíme do pšeničného piva a marinujeme 4 hodiny. Potom plátky mäsa opečieme na panvici s olejom a nakrájame.
  2. Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme umytú ryžu, osmažíme a postupne pridávame aj cesnak, pretlak, nakrájané rajčiny, červenú papriku, kukuricu a uvarenú fazuľu. Zalejeme vývarom, premiešame a premiestnime do rúry, kde pečieme 30–35 min pri teplote 170 °C. Necháme trochu vychladnúť.
  3. Na tortillu nanesieme vrstvu ryže. Pridáme kuracie mäso a očistené, pokrájané avokádo. Placku zrolujeme a trochu opečieme z každej strany na suchej panvici, aby bola chrumkavá. Podávame so smotanovým dipom a šalátom.