Kuracia tortilla
Tortilla s kuracím mäsom marinovaným v pive
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
30-35 minút na 175 °C |
Postup- Kuracie mäso vložíme do pšeničného piva a marinujeme 4 hodiny. Potom plátky mäsa opečieme na panvici s olejom a nakrájame.
- Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme umytú ryžu, osmažíme a postupne pridávame aj cesnak, pretlak, nakrájané rajčiny,
červenú papriku, kukuricu a uvarenú fazuľu. Zalejeme vývarom, premiešame a premiestnime do rúry, kde pečieme
30–35 min pri teplote 170 °C. Necháme trochu vychladnúť.
- Na tortillu nanesieme vrstvu ryže. Pridáme kuracie mäso a očistené, pokrájané avokádo. Placku zrolujeme a trochu opečieme z každej strany na suchej panvici, aby bola chrumkavá. Podávame so smotanovým dipom a šalátom.
|