Tortička s karamelizovanými hruškami
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 3. apríla 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 10 g |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 3 ks zrelé |
|
| 180 g |
|
| 370 g |
|
| 4 ks |
|
| 40 g |
|
| 1/4 KL |
|
| Karamelizované hrušky: | |
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| Mascarpone krém: | |
| 500 g |
|
| 300 ml |
|
| 50 g |
|
| Karamelová omáčka: | |
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| 100 ml |
|
| Navrch: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Tortové formičky s priemerom 8 cm vytrieme maslom a vysypeme múkou. Múku, kypriaci prášok, sódu a soľ zmiešame. Tri olúpané hrušky zbavené jadierok roztlačíme vidličkou, pridáme kyslú smotanu a mletú škoricu. Maslo a krupicový cukor vymiešame na hladkú penu, postupne zapracujeme vajíčka, hruškovú zmes a múčnu zmes. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme do formičiek a pečieme pri 170 °C 35 minút.
- 2
Karamelizované hrušky: 50 g cukru skaramelizujeme na panvici, pridáme maslo a 2 olúpané hrušky zbavené jadierok a nakrájané na plátky. Krátko opečieme.
- 3
Mascarpone krém: Mascarpone vyšľaháme so smotanou a s práškovým cukrom.
- 4
Karamelová omáčka: V hrnci zmiešame 100 g cukru s 50 ml vody. Postavíme na oheň a bez miešania necháme cukor skaramelizovať. Odstavíme z ohňa, prilejeme smotanu a miešame, až kým nevznikne karamelový krém.
- 5
Upečené vychladnuté korpusy prekrojíme na polovice. Na spodný diel naukladáme opečené hrušky, prikryjeme druhou časťou korpusu. Boky a vrch potrieme mascarpone krémom. Navrch naukladáme kolieska banánu a polejeme karamelovou omáčkou.
Tiež hrušková torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu