Tortička s karamelizovanými hruškami
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 3. apríla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
5 g |
|
3 ks zrelé |
|
180 g |
|
370 g |
|
4 ks |
|
40 g |
|
1/4 KL |
|
Karamelizované hrušky: | |
2 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
Mascarpone krém: | |
500 g |
|
300 ml |
|
50 g |
|
Karamelová omáčka: | |
100 g |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
Navrch: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Tortové formičky s priemerom 8 cm vytrieme maslom a vysypeme múkou. Múku, kypriaci prášok, sódu a soľ zmiešame. Tri olúpané hrušky zbavené jadierok roztlačíme vidličkou, pridáme kyslú smotanu a mletú škoricu. Maslo a krupicový cukor vymiešame na hladkú penu, postupne zapracujeme vajíčka, hruškovú zmes a múčnu zmes. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme do formičiek a pečieme pri 170 °C 35 minút.
- 2
Karamelizované hrušky: 50 g cukru skaramelizujeme na panvici, pridáme maslo a 2 olúpané hrušky zbavené jadierok a nakrájané na plátky. Krátko opečieme.
- 3
Mascarpone krém: Mascarpone vyšľaháme so smotanou a s práškovým cukrom.
- 4
Karamelová omáčka: V hrnci zmiešame 100 g cukru s 50 ml vody. Postavíme na oheň a bez miešania necháme cukor skaramelizovať. Odstavíme z ohňa, prilejeme smotanu a miešame, až kým nevznikne karamelový krém.
- 5
Upečené vychladnuté korpusy prekrojíme na polovice. Na spodný diel naukladáme opečené hrušky, prikryjeme druhou časťou korpusu. Boky a vrch potrieme mascarpone krémom. Navrch naukladáme kolieska banánu a polejeme karamelovou omáčkou.
Tiež hrušková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu