Foto: mama3chlapov
Pre milovníkov ČOKO! Je sezóna hrušiek, tak som synovi k narodeninám urobila tortu plnú sladučkých hrušiek. A keďže podľa môjho manžela je najlepšia sladkosť Zobraziť celý popisPre milovníkov ČOKO! Je sezóna hrušiek, tak som synovi k narodeninám urobila tortu plnú sladučkých hrušiek. A keďže podľa môjho manžela je najlepšia sladkosť čokoládovo-čokoládová v čokoláde, tak som mu spravila radosť. Tortičku som ozdobila veľmi jednoducho, Miško je taký náš smajlík, tak aj torta je plná smajlíkov :o)))
porcií
na 160-170 °C
Postup
-
1
Prvú si urobíme plnku do torty, najlepšie deň vopred. Nalejeme do hrnca šľahačkovú smotanu,do nej nalámeme varovú resp. horkú čokoládu. Za stáleho miešania sa čokoláda rozpustí, privedieme do varu a odstavíme. Necháme vychladnúť a šup s tým do chladničky na noc. Na druhý deň vyšľaháme šľahačom hustú čokoládovú plnku. Deťom prípadne mužovi dáme povylizovať metličky a hrniec, tí budú ešte vypytovať, ale schováme z dosahu, aby bolo čím plniť tortu. Ja som si nestihla uvariť plnku vopred a tak bola v chladničke len dve hodiny pred naplnením. Nevadí, aj tak sa mi podarilo vyšľahať hustý krém, ale pridala som jeden stužovač šľahačky.
-
2
Upečieme si 2 tortové čokoládové korpusy. Každá gazdinka má osvedčený recept a na vareche je ich veľa, ktoré môžete vyskúšať. Ja som urobila cesto, ktoré pekávam ako šťavnatý čokoládový koláč. Nie je to pravý tortový korpus, ale cesto je veľmi chutné, krehké a mäkkučké. Cesto sa vymieša šľahačom za 3 minútky z týchto surovín: 5 vajec, 1 hrnček kryšt.cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 prášok do pečenia, 1 hrnček oleja, 1 hrnček granka. Vylejeme do formy na tortu (na spodok papier na pečenie, boky potrieme maslom a vysypeme múkou). Pečieme na 160-170°C asi 20-25 minút. Uvedené množstvo cesta je už na 2 korpusy. Ja mám dve formy, takže som rozdelila na polovicu a každý upiekla.
-
3
Upiekla som si dva rovnaké korpusy a nechala úplne vychladnúť.
-
4
Umyjeme zrelé sladké hrušky (najlepšie nazbierané spod stromu v záhrade). Kupované alebo darované máme k dispozícii bez zberu, o robotu menej :o))). Môžeme samozrejme použiť aj hruškový kompót.
-
5
Očistíme šupku, vykrojíme jaderník a rozkrojíme hrušku. (Ak nejdeme hneď plniť tortu, namočíme do vody so šťavou z citrónu, aby zostali pekné biele.) Do jamky, ktorá zostala po vykrojení jaderníku dáme džem a poukladáme husto na spodný korpus do tortovej formy. Čím viac dáte hrušiek, tým väčšia pochvala pri jedení.
-
6
Potrieme vyšľahaným čokoládovým krémom.
-
7
A na to dáme vrchný korpus. Dobre ho utlačíme, aby si krém a hrušky "sadli" a pekne sa v torte uvelebili. Necháme odležať v chladničke.
-
8
Vrch torty polejeme rozpustenou varovou čokoládou. Ja som pootvorila formu, vložila prúžok papieru na pečenie dookola, potom naliala polevovú čokoládu, nechala trošku stuhnúť, ozdobila lentilkami a smajlíkmi a dala stuhnúť do chladničky.
-
9
Následne som otvorila formu a odstránila papier na pečenie, šlo to výborne.
-
10
Torta chutila, je veľmi sýta, čokoláda až za ušami... V reze vyzerá takto:
paráda.
obdivujem ako to stíhaš, upiecť a vyzdobiť - to ešte pochopím, sviatok, mlsné jazýčky a tá radosť k tomu prinútia aj keby človek nestíhal, alebo nevládal, niekedy je to dokonca fajn relax od iných povinností, ale že to stihneš aj takto krásne spracovať a hneď uverejniť, to ozaj obdivujem
Veľká gratulácia Miškovi a len pridávaj takéto dobré receptíky @mama3chlapov ,jeden lepší ako druhý,si šikuľka :-)))