Torta Viola

Autor receptu: hannka13

Zdravím. Chcem vám ukázať moje sladké hobby. Rada pečiem netradičné a svadobné torty. Robím radosť priateľom a sama sa teším, keď sa im páčia a hlavne chutia.

15
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Urobíme si klasické piškótové cesto. Žĺtka vymiešame s cukrom, osobitne si vyšľaháme bielka na tuhý sneh. Do žĺtkovej masy vmiešame múku s pr. do pečiva a opatrne potom aj sneh, nakoniec vmiešame olej. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pri 180 st. pečieme asi 10 minút, potom rúru stiahneme na 160 st. a dopečieme. Či je upečené, vieme tak, že drevenou špajlou pichneme do cesta a ak sa nelepí, korpus je upečený. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť, najlepšie cez noc.
  2. Plnka: Z 1 l mlieka, 3 zlatých klasov a cukru podľa chuti uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme 1 kg masla s trochou umu a vmiešame vychladnutý puding. Vyšľaháme hladký krém. Podľa chuti pridáme kakao.
  3. Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti. Jeden plát položíme na vhodnú podložku, pokvapkáme umom, potrieme džemom, natrieme krémom. Položíme druhý plát a postup opakujeme. Navrch dáme tretí plát a troška zaťažíme. Potom natrieme zvyšným krémom a potiahneme poťahovou hmotou. Dofarbíme, dorobíme potrebné diely, natiahneme struny. A predáme oslávencovi...