Tvarohová torta

Torta s tvarohovým krémom a mandarínkami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Svieža torta s tvarohovým ovocným krémom a želé vhodná k narodeninám ako prekvapenie či na nedeľné posedenie...

12-14
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na korpus. Bielky vyšľaháme do hustej peny. Postupne po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme na vysokých otáčkach mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí.
  2. Do snehového základu vmiešame po jednom žĺtky, zašľaháme. Následne pridáme striedavo olej, vlažnú vodu. Nakoniec varechou vmiešame preosiatu múku.
  3. Spodok tortovej formy s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
  4. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút. Kontrola upečenia korpusu špajľou. Upečený korpus necháme vychladnúť v tortovej forme.
  5. Po vychladnutí korpus opatrne uvoľníme z formy, vrch upravíme a korpus prekrojíme na rovnaké polovice. Suroviny na prípravu krému: Jemný tvaroh a ochutený tvaroh vo vaničke premiešame spolu. Vmiešame podľa návodu pripravené rozpustené plátky želatíny.
  6. Spodný diel korpusu položíme na podnos a potrieme marhuľovým džemom, spevníme okraj. Natrieme polovicou krému, preklopíme druhú časť korpusu a postup opakujeme. Uložíme očistené mandarínky, dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Po stuhnutí pripravíme želé podľa návodu na obale a polejeme vrch torty. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.