Tvarohová torta
Torta s tvarohovým krémom a mandarínkami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Svieža torta s tvarohovým ovocným krémom a želé vhodná k
narodeninám ako prekvapenie či na nedeľné posedenie...
|
12-14 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na korpus. Bielky vyšľaháme do hustej peny. Postupne po lyžiciach pridávame cukor, šľaháme na vysokých otáčkach mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí.
- Do snehového základu vmiešame po jednom žĺtky, zašľaháme. Následne pridáme striedavo olej, vlažnú vodu. Nakoniec varechou vmiešame preosiatu múku.
- Spodok tortovej formy s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút. Kontrola upečenia korpusu špajľou. Upečený korpus necháme vychladnúť v tortovej forme.
- Po vychladnutí korpus opatrne uvoľníme z formy, vrch upravíme a korpus prekrojíme na rovnaké polovice. Suroviny na prípravu krému: Jemný tvaroh a ochutený tvaroh vo vaničke premiešame spolu. Vmiešame podľa návodu pripravené rozpustené plátky želatíny.
- Spodný diel korpusu položíme na podnos a potrieme marhuľovým džemom, spevníme okraj. Natrieme polovicou krému, preklopíme druhú časť korpusu a postup opakujeme. Uložíme očistené mandarínky, dáme do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí pripravíme želé podľa návodu na obale a polejeme vrch torty. Odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.