Ovocná torta
Torta s bielou čokoládou a lesným ovocím
Autor receptu: navardaco
12 porcií |
180 minút príprava |
45 minút na 165 °C |
Postup- Korpus pripravíme nasledovne – bielky vyšľaháme s práškovým cukrom a soľou. V inej miske zmiešame žĺtky a olej a pomaly zmiešame s vyšľahanými bielkami. Do tejto masy preosejeme múku s práškovým cukrom. Miešame už len vareškou. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme 45 minút pri 165 stupňoch.
- Plnku pripravíme zmiešaním uvedených surovín do hustej peny. Pastu z lesného ovocia pripravíme tak, že 225 g lesného ovocia povaríme s 30 g cukru a neskôr pridáme ½ plátku želatíny.
- Korpus po upečení necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 rovnaké pláty. Prvý plníme vychladnutou ovocnou pastou z lesného ovocia. Na ovocnú pastu ozdobnou špičkou nanesieme plnku. Druhé poschodie robíme rovnako. Na vrch a boky torty nanesieme jemnú vrstvu krému a necháme v chladničke zachladiť.
- Ganache z bielej čokolády: 100 g bielej čokolády nalámeme na kúsky v miske a zalejeme ju 100 ml zohriatej smotany. Počkáme a potom vymiešame do hladkého krému. Pridáme 40 g masla a 10 g práškového cukru. Túto ganache nanesieme na vrch torty. Následne cukrárskou špičkou ozdobujeme okraje torty.
- Na ozdobu torty sme použili aj kandizovaný citrón. Ten pripravíme nasledovne (radšej deň dopredu): Citróny nakrájame na kúsky a obvárame ich v čistej vode. Obváranie môžeme urobiť 2x ale aj viac podľa toho, aký kyslý chcete mať citrón. Pri poslednom varení do 250 ml vody pridáme aj 150 g kryštálového cukru a necháme pomaly variť približne pol hodinu. Po tomto čase citróny vyberieme na papier na pečenie a necháme ich do druhého dňa oschnúť.
|