Tofu s paprikou a mladou cibuľkou (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Zelenina naša každodenná...
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme a očistíme suroviny. Papriku nakrájame na pásiky, zemiak na menšie kúsky, hlavičku bielej cibuľky a pór na kolieska, šampiňóny na plátky. Vňať mladej cibuľky odložíme bokom. Zemiaky dáme variť v osolenej vode.
- Na dvoch lyžiciach sezamového oleja dáme oprážať mladú cibuľku a papriku, cca 3 minúty.
- Pór si dáme oprážať na PL cesnakového oleja.
- Na panvicu k zelenine pridáme i na kocky nakrájané tofu, osolíme, pridáme čierne korenie a opekáme do hneda, cca 6 minút.
- Medzitým sa nám opražil pór, odložíme ho tak, aby nevychladol a na troške cesnakového oleja opražíme šampiňóny. Tie budú pripravené veľmi rýchlo, potom pridáme do hrnca paradajky a opekáme ich cca 2 minúty.
- Keď je tofu hotové, pokvapkáme ho sójovou omáčkou podľa chuti a dobre zamiešame.
- Po dovarení zemiakov do nich pridáme lyžicu cesnakového oleja, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a rascu, obložíme ich pórom, šampiňónmi a paradajkami. Všetko spolu podávame, posypané vňaťou z cibuľky.