Tofu na cibuli, kurkume a ľanové krekry

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 26. januára 2014

Toto jedlo máme s dcérou veľmi rady (zvykne sa mu vravieť vegánska "praženica"), je rýchlo hotové, chutné a dá sa jesť aj teplé či Zobraziť celý popisToto jedlo máme s dcérou veľmi rady (zvykne sa mu vravieť vegánska "praženica"), je rýchlo hotové, chutné a dá sa jesť aj teplé či studené s akoukoľvek zeleninou a domácim chlebíkom. Tentokrát som počas dňa pripravila ľanové krekry, ktorými som sa inšpirovala od kamarátky Svetlanky na jej oslave narodenín.

2-3
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 2 ČL
1 ks
1 ks (kocka)
160 g
180 g
Krekry:
3/4 hrnčeka
3/4 - 1 hrnček
3/4 - 1 hrnček




Postup

  1. 1

    Krekry si pripravte deň vopred. Ľan namočte do vody, už po pár hodinách pustí taký sliz (vytvorí takú gélovú konzistenciu), scedte, dajte naspäť do misy, pridajte slnečnicové a tekvicové jadierka, tymián. Riadne premiešajte a zmes "vylejte" na plech s papierom na pečenie. Uhľadte a dajte piecť do rúry.

    Tofu na cibuli, kurkume a ľanové krekry - obrázok 1
  2. 2

    Krekry som chcela upiecť raw, aj som ich piekla na 40°C 2,5 hodiny, ale keďže ma súril čas, na stupňoch som pridala. Nabudúce ich budem piecť cez noc ;-) Nechám to na Vás. Po nejakom čase plech vyberiete, pokrájate a dáte opäť piecť. Záleží na koľko stupňoch pečiete. Potom obrátite a dopečiete. Verím, že to úplne zvládnete.

    Tofu na cibuli, kurkume a ľanové krekry - obrázok 2
  3. 3

    Na rozhorúčenú panvicu pridajte olej, po zohriatí kurkumu, ktorú krátko opražte a pridajte cibuľu. Poduste pár minút (ja ju nechávam takú "al dente"), pridajte rozmrvené droždie, premiešajte a nechajte rozpustiť, pridajte nastrúhané tofu, premiešajte, dochuťte soľou a s chilli. Na tanieri posypte s VEĽA čerstvou petržlenovou vňaťou. Ak pridávate iba údené tofu, pred solením ochutnajte ;-) K cibuli niekedy pridávam aj šampiňóny :-)

    Tofu na cibuli, kurkume a ľanové krekry - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

martinis
To poznám, jedna z mojich najobľúbenejších úprav tofu, ale údené s bielym nemiešam. Ale napokon, prečo nie, vyzerá to veľmi pekne, každý recept na tofu je vítaný ;)
pipnat
tak toto môžem, vyzerá to fajnovo a určite aj chutí:)ukladám:)
zuzananoskova
:-D :-D Pardón, no to je teda veľmi zlý údaj :-D Chybička se vloudila ;-) Po 1,5 hodine je potrebné plech vybrať (pri pečení na 100°C) a najlepšie je to kontrolovať (podľa svojej rúry, každý si ju poznáme) :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia