Foto: zuzananoskova
Toto jedlo máme s dcérou veľmi rady (zvykne sa mu vravieť vegánska "praženica"), je rýchlo hotové, chutné a dá sa jesť aj teplé či Zobraziť celý popisToto jedlo máme s dcérou veľmi rady (zvykne sa mu vravieť vegánska "praženica"), je rýchlo hotové, chutné a dá sa jesť aj teplé či studené s akoukoľvek zeleninou a domácim chlebíkom. Tentokrát som počas dňa pripravila ľanové krekry, ktorými som sa inšpirovala od kamarátky Svetlanky na jej oslave narodenín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krekry si pripravte deň vopred. Ľan namočte do vody, už po pár hodinách pustí taký sliz (vytvorí takú gélovú konzistenciu), scedte, dajte naspäť do misy, pridajte slnečnicové a tekvicové jadierka, tymián. Riadne premiešajte a zmes "vylejte" na plech s papierom na pečenie. Uhľadte a dajte piecť do rúry.
-
2
Krekry som chcela upiecť raw, aj som ich piekla na 40°C 2,5 hodiny, ale keďže ma súril čas, na stupňoch som pridala. Nabudúce ich budem piecť cez noc ;-) Nechám to na Vás. Po nejakom čase plech vyberiete, pokrájate a dáte opäť piecť. Záleží na koľko stupňoch pečiete. Potom obrátite a dopečiete. Verím, že to úplne zvládnete.
-
3
Na rozhorúčenú panvicu pridajte olej, po zohriatí kurkumu, ktorú krátko opražte a pridajte cibuľu. Poduste pár minút (ja ju nechávam takú "al dente"), pridajte rozmrvené droždie, premiešajte a nechajte rozpustiť, pridajte nastrúhané tofu, premiešajte, dochuťte soľou a s chilli. Na tanieri posypte s VEĽA čerstvou petržlenovou vňaťou. Ak pridávate iba údené tofu, pred solením ochutnajte ;-) K cibuli niekedy pridávam aj šampiňóny :-)
-
4
Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu