Tofu cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Na cesto si pripravíme olej, agávový sirup, mleté mandle a ovsené vločky.
  2. Do mixéra dáme mandle, ovsené vločky a rozmixujeme.
  3. Postupne prilievame olej a agávový sirup.
  4. Vznikne nám "mrvenička", ktorú preložíme do malej tortovej formy (17cm) a popritláčame na dno. V rúre vyhriatej na 160°C pečieme 5-8 minút.
  5. Pripravíme si suroviny na tofu krém.Tofu vysušíme - necháme ho chvíľu mierne zaťažené medzi papierovými obrúskami.
  6. Tofu,kukuričný škrob, tahini pastu, vanilku, soľ, 2 PL citrónovej šťavy, kôru z jedného citróna rozmixujeme na hladký krém a dochutíme agávovým sirupom podľa chuti (cca 3 -4 PL).
  7. Krém navrstvíme na upečené cesto, povrch uhladíme a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 25-35 minút. Necháme v chlade aspoň 3 - 4 hodiny.
  8. Agar necháme 30 minút ponorený citrusovej šťave. Potom na miernom ohni povaríme, kým sa agar nerozpustí. Prípadne dosladíme agávovým sirupom.
  9. Na tofu krém môžeme poukladať ovocie, ja som mala kiwi. Želé necháme mierne vychladnúť a nalejeme na upečený tofu cheesecake. Necháme v chlade ďalšiu hodinu.
  10. Inšpiráciu na tofu krém som našla tu : http://www.101cheesecakerecipes.com/fruit/lemont.html