Točený medovník

Autor receptu: usakova

Je to medové cesto, pečiem ho hlavne k Vianociam, nie je suchý ako vykrojené medovníky.

40
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na doske zmiesime, najlepšie deň vopred a dáme do druhého dňa do chladničky. Na druhý deň rozdelíme cesto na 4 diely. Každý rozvalkáme asi na hrubku 1,3 cm, nie velmi natenko, aby nepopraskalo pri pečení. Natrieme vrstvou slivkového lekváru, posypeme nahusto sekanými vlašskými orechami a stočíme do rolády. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  2. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 170 st. Celzia asi 25 minut. Rolády necháme vychladnút a potom zabalíme do celofánu alebo potravinárskej fólie. Pred použitím krájame ako roládu na kúsky.