Točený medovník
Autor receptu: usakova
Je to medové cesto, pečiem ho hlavne k Vianociam, nie je suchý ako vykrojené medovníky.
40 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky suroviny na doske zmiesime, najlepšie deň vopred a dáme do druhého dňa do chladničky. Na druhý deň rozdelíme cesto na 4 diely. Každý rozvalkáme asi na hrubku 1,3 cm, nie velmi natenko, aby nepopraskalo pri pečení. Natrieme vrstvou slivkového lekváru, posypeme nahusto sekanými vlašskými orechami a stočíme do rolády. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 170 st. Celzia asi 25 minut. Rolády necháme vychladnút a potom zabalíme do celofánu alebo potravinárskej fólie. Pred použitím krájame ako roládu na kúsky.