Toast z banánového chleba
reštaurácia UFO watch.taste.groove. v Bratislave, 16. júna 2015

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 185 °C
Suroviny
| Chlieb: | |
| 0,5 kg |
|
| 0,5 kg |
|
| 0,5 kg |
|
| 6 ks |
|
| 5 ks |
|
| 70 ml |
|
| 1 ks |
|
| Zmes na obaľovanie: | |
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 PL |
|
| 6 PL |
|
| 200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z banánu a mlieka vyšľaháme koktail. Potom pripravíme banánový chlebík. Vymiešame maslo s cukrom do peny, po jednom pridáme vajíčka a banánové mlieko, spolu všetko vyšľaháme.
- 2
Potom pridáme múku a kypriaci prášok, znova vyšľaháme elektrickým mixérom. Hotové cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 185 °C 15 minút. Po vychladnutí z cesta vykrojíme kolieska.
- 3
Zmes na obaľovanie: Všetky suroviny zmiešame a do zmesi namočíme vykrojené kolieska, ktoré potom opekáme na rozpustenom masle.
- 4
Na hotový opečený chlebík poukladáme tenké kolieska banánov a posypeme ich trstinovým cukrom, ktorý necháme skaramelizovať pomocou pištole na creme brulee. Ak pištoľ nemáme, necháme cukor bez skaramelizovania.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu