Tmavý chlieb

glosterka - fotkaglosterka, 11. februára 2011
Tmavý chlieb
Foto: glosterka

Chcela som si upiecť chlebík, no minula sa mi grahamová múka. Tak som to riskla a pridala som o niečo viac tmavej ražnej múky a dosypala som ešte špaldovú múku. Výsledok bol prekvapujúci, voňavý, chrumkavý a lahodný. Chuť chlebíka okrem troch druhov múky dotvárajú aj bylinky. :-)

185 minút
príprava
48 minút
tepelná úprava

Suroviny

280 ml, vlažná
3 PL
1,5 KL
2 KL
1 PL, celá
1/2 KL, mletý
200 g
200 g
100 g
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do pekárničky dáme suroviny: najskôr voda, olej, soľ, cukor, rasca, kardamón, preosiata múka a na vrch dáme droždie.

  2. 2

    Program zapneme na 4ku, veľkosť dáme strednú a vypečenie kôrky na tretí stupeň.

  3. 3

    Po dokončení pečenia chlebík vytiahneme z pekárničky a v nádobke ho necháme ešte postáť 10 minút. Potom ho vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
chlebik je pekny a urcite aj dobry, my chlieb nekupujeme, mame pekarnicku, tak ju vyuzivame co najviac- nielen na chlieb, chystam sa upiect tvoje susienky so spaldovej muky, tie ma velmi zaujali, nech sa ti aj nadalej dari, pekny den vsetkym :-)

Ďalšie recepty: