Chcela som si upiecť chlebík, no minula sa mi grahamová múka. Tak som to riskla a pridala som o niečo viac tmavej ražnej múky a dosypala som ešte špaldovú múku. Výsledok bol prekvapujúci, voňavý, chrumkavý a lahodný. Chuť chlebíka okrem troch druhov múky dotvárajú aj bylinky. :-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
280 ml, vlažná |
|
3 PL |
|
1,5 KL |
|
2 KL |
|
1 PL, celá |
|
1/2 KL, mletý |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 KL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do pekárničky dáme suroviny: najskôr voda, olej, soľ, cukor, rasca, kardamón, preosiata múka a na vrch dáme droždie.
- 2
Program zapneme na 4ku, veľkosť dáme strednú a vypečenie kôrky na tretí stupeň.
- 3
Po dokončení pečenia chlebík vytiahneme z pekárničky a v nádobke ho necháme ešte postáť 10 minút. Potom ho vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť! :-)
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu