Tmavý chlieb
Autor receptu: glosterka
Chcela som si upiecť chlebík, no minula sa mi grahamová múka. Tak som to riskla a pridala som o niečo viac tmavej ražnej múky a dosypala som ešte špaldovú múku. Výsledok bol prekvapujúci, voňavý, chrumkavý a lahodný. Chuť chlebíka okrem troch druhov múky dotvárajú aj bylinky. :-)
185 minút príprava |
48 minút tepelná úprava |
Postup
- Do pekárničky dáme suroviny: najskôr voda, olej, soľ, cukor, rasca, kardamón, preosiata múka a na vrch dáme droždie.
- Program zapneme na 4ku, veľkosť dáme strednú a vypečenie kôrky na tretí stupeň.
- Po dokončení pečenia chlebík vytiahneme z pekárničky a v nádobke ho necháme ešte postáť 10 minút. Potom ho vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť! :-)