Tiramisu

Tiramisù bez vajec (fotorecept)

Autor receptu: tiamostef

Tiramisù bez žĺtkov (vajec).

8-10
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Priprav si kávu, buď v mokka stroji alebo espresso cca 200 ml ( na množstvo, ktoré vidíš na foto boli použité 4 kapsule/ 4 väčšie espressá).
  2. Mascarpone vymiešaj s cukrami, daj do chladničky.
  3. Vymiešaj smotanu na šľahačku a pomaly vmiešaj do pripraveného mascarpone. Dno formy natri najemno krémom a začni namáčať savoiardi už vo vychladnutej káve a ukladať do formy.
  4. Na moje tiramisu som použila formu 25x 17 cm, a použila som cca 18 piškót.
  5. Keď máš hotovú 2. vrstvu krému, urovnaj a posyp kakaom, ulož do chladničky a minimálne na 5-6 hodín (najideálnejšie do druhého dňa) nechaj postáť.