Thajské cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Je to rýchle, zdravé jedlo z využitím rôznej zeleniny. Originál názov Pad See Ew je slanšia verzia Pad Thai typického pouličného jedla. Recept mám od Zuzky a Bora.

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu si nakrájame na tenké prúžky, brokolicu si predvaríme. Uvaríme si cestoviny podľa návodu (akékoľvek ryžové mne sa osvedčili široké rezance) a precedíme a prelejeme ich olejom. Na panvici na oleji opražíme mäso ja som použila zvyšné z pečeného kurčaťa, používam akékoľvek natenučko nakrájané na prúžky ak chceme pripraviť bezmäsitú verziu tento krok vynecháme, pridáme mrkvu chvíľku poopekáme, pridáme zvyšnú zeleninu, klíčky, uvarené rezance. Z cukru, rybacej, ustricovej, sójovej omáčky , ryžového octu a vody pripravíme omáčku, ktorou zalejeme cestoviny a chvíľku povaríme. Hotové posypeme sezamom a chilli podľa chuti.
  2. Zeleninu si nakrájame na tenké prúžky, brokolicu si predvaríme. špenát som mala mrazený tak si ho rozmrazíme
  3. Na panvici na oleji opražíme mäso ja som použila zvyšné z pečeného kurčaťa, používam akékoľvek natenučko nakrájané na prúžky. Mäsa stačí použiť málo jeden dva plátky ak chceme pripraviť bezmäsitú verziu tento krok vynecháme
  4. pridáme mrkvu chvíľku poopekáme
  5. pridáme zvyšnú zeleninu
  6. klíčky k máme čerstvé použijeme tie
  7. pridáme uvarené rezance
  8. Z cukru, rybacej, ustricovej, sójovej omáčky , ryžového octu a vody pripravíme omáčku
  9. ktorou zalejeme cestoviny
  10. chvíľku povaríme naozaj chvíľu kým sa spoja všetky chute
  11. hotové posypeme sezamom a chilli podľa chuti