Thajské cestoviny (fotorecept)
Autor receptu: matavarecha
Je to rýchle, zdravé jedlo z využitím rôznej zeleniny. Originál názov Pad See Ew je slanšia verzia Pad Thai typického pouličného jedla. Recept mám od Zuzky a Bora.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu si nakrájame na tenké prúžky, brokolicu si predvaríme. Uvaríme si cestoviny podľa návodu (akékoľvek ryžové mne sa osvedčili široké rezance) a precedíme a prelejeme ich olejom. Na panvici na oleji opražíme mäso ja som použila zvyšné z pečeného kurčaťa, používam akékoľvek natenučko nakrájané na prúžky ak chceme pripraviť bezmäsitú verziu tento krok vynecháme, pridáme mrkvu chvíľku poopekáme, pridáme zvyšnú zeleninu, klíčky, uvarené rezance. Z cukru, rybacej, ustricovej, sójovej omáčky , ryžového octu a vody pripravíme omáčku, ktorou zalejeme cestoviny a chvíľku povaríme. Hotové posypeme sezamom a chilli podľa chuti.
- Zeleninu si nakrájame na tenké prúžky, brokolicu si predvaríme. špenát som mala mrazený tak si ho rozmrazíme
- Na panvici na oleji opražíme mäso ja som použila zvyšné z pečeného kurčaťa, používam akékoľvek natenučko nakrájané na prúžky. Mäsa stačí použiť málo jeden dva plátky ak chceme pripraviť bezmäsitú verziu tento krok vynecháme
- pridáme mrkvu chvíľku poopekáme
- pridáme zvyšnú zeleninu
- klíčky k máme čerstvé použijeme tie
- pridáme uvarené rezance
- Z cukru, rybacej, ustricovej, sójovej omáčky , ryžového octu a vody pripravíme omáčku
- ktorou zalejeme cestoviny
- chvíľku povaríme naozaj chvíľu kým sa spoja všetky chute
- hotové posypeme sezamom a chilli podľa chuti