kuracie karí

Thajské červené kuracie karí s brokolicou

Autor receptu: mysogangsta

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nasekaný zázvor, karí pastu a minútu restujeme.
  3. Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie mäso a restujeme ho za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.
  4. Potom pridáme ustricovú omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.
  5. Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.
  6. Hotové kuracie karí podávame s uvarenou ryžou.